dimecres, 4 de novembre del 2015

El mal geni (1)

 
El passat dimarts dia 3 de novembre, 42 mares i pares, varem participar en el taller sobre el mal geni.

El mal geni expressa un malestar.
Aquest malestar no és negatiu, tan sol és negatiu si no el sabem canalitzar.

El mal geni sol aparèixer en situacions de frustració, on les coses que es pretenen no poden fer-se o s’han d’interrompre.

La vida ens situa a tots, en diferents moments i circumstàncies, enfront de situacions que ens frustren, i que no ens permeten avançar com voldríem.

Abordar el mal geni serà, a més, una bona ocasió per ensenyar a gestionar la frustració i la impotència i el malestar que generen.

Per tant, que les nostres filles i els nostres fill es frustrin te més de positiu que de negatiu, perquè obre un camí de creiexement del tot imprescindible en qualsevol societat.

A voltes fugim de les situacions que puguin frustrar els nostres fills, massa sovint  pretenem que tot sigui bonic i preciós. Que res els faci mal.

Es evident que hem de buscar el bo i millor, però el bo i millor és la realitat en totes i cadascuna de les seves facetes. Hem d’aspirar a ser adaptatius al màxim de circumstàncies possibles.

Per tant benvinguts al mal geni.

La primera cosa que varem constatar és que el mal geni genera molta reactivitat negativa per part nostra, i es sol donar –gens casualment- en situacions encotillades on no tenim tot el temps del món per fer-ne una gestió que ens satisfaci.

Tenir-ho en compte és important per no ser enduts per la mala gaita, i per la incertesa i inseguretat del moment, per la impotència...


Properament més entrades amb el resum i pistes d’actuació... COMPTEM AMB ELS VVOSTRES COMENTARIS I APORTACIONS!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada